No és pas de vestimenta que en parlem. Aquest personatge de vodevil ha quedat al descobert i se li veuen les vergonyes morals.

És un cínic que diu mentides amb desvergonyiment i menysprea els valors morals. Els seus bucs eren el Bribón i el Fortuna, quins noms més escaients! Tot l’enrenou que s’ha desfermat amb els diners amagats a la Hisenda estatal està adquirint unes dimensions siderals. Mentrestant, els principals partits polítics espanyols addueixen que el “campechano”, pel que estableix la Constitució, és inviolable. Diguem i suposem que és així, però això no és un obstacle perquè s’obri una comissió d’investigació i s’aclareixi què ha passat en realitat i amb quines complicitats ha comptat l’emèrit per fer moviments malabars amb els diners de dubtosa procedència i, el que és més greu, a canvi de quins “favors”, a qui els ha fet i qui rep els diners. Que no seria jutjat? Potser sí, però hauria de tornar els diners manllevats a les arques espanyoles, potser 50 milions dels 100 que ha cobrat de forma fraudulenta, no? Escoltar el seu discurs dirigit als “españolitos” en el que deia: La salut moral d’una societat es defineix pel nivell de comportament ètic que comença pels seus dirigents i que els càrrecs públics no serveixin per a tractes de favor ni per enriquir-se… Ole tu.

No tenen sortida, sense autoritat moral no es pot estar al capdavant de l’Estat. Pare i fill dels darrers Borbons van ben despullats de moralitat, ni amb cortines de fum se’ls poden amagar les vergonyes morals. Queda clar que la dinastia borbònica està a punt de tancar el cercle i desaparèixer.