L’atenció a la gent gran és un pilar de les polítiques socials. Foto: Districte

El barri de Vilapicina i la Torre Llobeta és un dels escollits per l’Ajuntament per fer una prova pilot sobre el nou Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) que des del consistori es vol impulsar, que té com a objectiu posar en marxa un model més proper i que millori la cura a les persones.

Aquest nou servei ha estat batejat des del consistori com el de les ‘superilles socials’, ja que es vol crear un sistema, en col·laboració amb les empreses adjudicatàries dels contractes actuals, que tingui un perfil més comunitari i d’arrelament al territori i que abasti un espai on hi visquin entre 6.000 i 8.000 veïns. Es preveu que el consistori creï petits equips autogestionats, formats per una desena de professionals, que es faran càrrec de forma compartida de grups d’una cinquantena d’usuaris cadascun que visquin en una zona propera entre ells.

Durant la presentació del projecte feta a finals de novembre, la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, va explicar que l’objectiu d’aquest projecte és “reconfigurar el model d’atenció social i donar-li escala humana”. En el cas de Vilapicina i Torre Llobeta, Ortiz va explicar que també incorporarà una prova addicional de millora de la integració social i sanitària, que es coordinarà amb el Consorci Sanitari de Barcelona i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.

MODEL EUROPEU
Aquestes ‘superilles socials’, de la quan ara es farà una prova pilot al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, són un projecte que, segons expliquen des de l’Ajuntament, aposta per un model que “ja funciona amb èxit en altres ciutats europees” que aconsegueix “fidelitzar els usuaris i oferir-los més capacitat de decisió sobre l’atenció que reben”.

L’objectiu de l’Ajuntament és que aquest model es pugui desplegar per tota la ciutat a partir del 2019, un cop s’hagi pogut comprovar com funciona en un escenari d’atenció real. Una sèrie d’experts externs analitzaran el funcionament de totes les noves mesures.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram