El problema afecta la part alta del barri. Foto: Línia Nou Barris

“El desembre hi va haver 28 talls de llum. Ho tenim registrat”. Són paraules de Micaela Rodríguez, la presidenta de l’Associació de Veïns de Torre Baró. L’entitat denuncia que cada hivern pateixen talls de llum –el problema afecta la zona alta del barri–, però que enguany la situació ha empitjorat. Reclamen a Endesa que, d’una vegada per totes, solucioni el problema.

“El gener el problema ha continuat. A finals de desembre, Endesa va fer una reparació i després tots els talls eren en una altra part del barri”, relata Rodríguez. El Districte, per la seva banda, està en contacte amb Endesa i també té prevista la instal·lació d’un generador per mitigar el problema. Per la seva banda, des de l’oposició, Junts per Catalunya, que es va reunir amb l’associació de veïns el 13 de gener, demana “solucions urgents” al govern municipal. Els talls, que també afecten altres barris de la ciutat com el Raval, han provocat que l’alcaldessa Colau hagi qualificat la situació d’“intolerable” i hagi enviat cartes de protesta a Endesa, la Generalitat i el govern espanyol.

POBRESA ENERGÈTICA
En aquest escenari també hi apareix el problema de la pobresa energètica que pateixen alguns veïns, i que de vegades provoca que des d’algunes cases o pisos es punxi la llum. “Aquest any hi ha un altre problema perquè amb la pandèmia molta gent ha tornat a casa els pares i, on abans es feien servir una o dues estufes, ara se’n fan servir tres o quatre”, afegeix Rodríguez.

Per últim, des del barri de Ciutat Meridiana també han alertat que els últims dies, coincidint amb l’onada de fred, han patit tres o quatre talls de llum.