metro L5 Nou Barris

TMB farà millores a la línia L5. Foto: Twitter (@robertogodos)

Per a alguns veïns dels barris del Turó de la Peira i Vilapicina és fàcil associar la Línia 5 del metro amb vibracions. És per aquesta raó que TMB vol reduir les molèsties que aquestes provoquen renovant tres quilòmetres de vies entre les estacions de la Sagrera i d’Horta. Les obres arrancaran per Setmana Santa, però la renovació de les vies de les estacions de Virrei Amat i Vilapicina no començarà fins a l’estiu.

El president de l’Associació de Veïns de Turó de la Peira, Antonio Silva, veu amb bons ulls el projecte que podrà acabar amb els problemes que pateixen alguns veïns. No són poques. Silva ja va alertar no fa gaire a Línia Nou Barris que hi ha habitatges amb esquerdes a les parets i a terra i d’altres que han de conviure amb sorolls des de les cinc del matí. Per tal d’assegurar-se que aquests veïns no pateixin més problemes, afegeix, l’entitat veïnal ha demanat a TMB que faci un seguiment de com les futures obres els hi repercutiran.

D’altra banda, el president de l’Associació de Veïns de Vilapicina-Torre Llobeta, Joaquim Forns, també valora positivament la notícia, ja que “fa molts anys” que els veïns estan “darrere d’aquest tema” per aconseguir que es resolgui. Forns, assegura, ha estat a casa de veïns on les copes de vidre es movien soles. Altres persones, apunta, li han dit que els sorolls provocats pel metro no els deixen dormir a les nits.