Els afectats són veïns del carrer Cartellà. Foto: Google Maps

Un grup de veïns del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta va decidir tallar el trànsit de l’avinguda dels Quinze el passat 21 de gener, tot i el mal temps provocat pel temporal Gloria, en senyal de protesta pel tall de llum que estaven patint en els seus pisos des de quatre dies abans.

Els veïns eren del carrer Cartellà, d’un total de set portals, i des del 18 de gener es quedaven constantment sense llum, cosa que els estava provocant greus complicacions en el seu dia a dia. L’origen de tot plegat era una fuga d’aigües fecals a causa del trencament d’un baixant a l’edifici del número 21-23 de l’avinguda dels Quinze. Les aigües fecals queien a sobre un transformador.

Els veïns afectats, aproximadament uns 200, acusen la comunitat d’aquest bloc de no solucionar el problema. A banda, un dels afectats, explica a Línia Nou Barris que la informació que en tot moment van rebre d’Endesa sobre l’estat del problema va ser poca i confusa. Aquest veí, que té un nadó, explica que hi va haver talls “de 8 i 11 hores”.

En paral·lel, Joaquim Forns, de l’Associació de Veïns de la Torre Llobeta i Vilapicina explica a Línia Nou Barris que el problema “es va repetint un parell de cops a l’any des de fa temps”. De fet Forns explica que la reparació de l’avaria que va fer el 21 al vespre Endesa és provisional i que s’han de fer unes obres per arreglar el problema de forma definitiva.