Una de les persones que fa les visites a les cases. Foto: CONFAVC

El projecte A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), que té com a objectiu la lluita contra la soledat i l’aïllament de la gent gran, s’ha tornat a posar en marxa als barris de Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró. De fet, durant tres anys el projecte ja ha anat funcionant a la Zona Nord i ha permès, per exemple, que les persones ateses estalviessin 500.000 euros en les seves factures de subministraments bàsics. Entre el 2016 i el 2019 es van visitar gairebé 4.000 llars, on es van poder fer gairebé 2.900 atencions.

Des del passat 8 de juliol un grup de persones es dediquen a fer visites porta a porta als pisos d’aquests tres barris on ja hi ha detectat que hi viuen persones soles per conèixer les seves necessitats i posar en marxa un procés d’acompanyament. Aquesta frase del projecte s’allargà fins al mes de desembre i servirà per establir quins serveis es poden oferir als veïns als quals s’haurà visitat.

A causa de la pandèmia del coronavirus, els treballadors que fan el porta a porta es queden a les zones comunes dels edificis per garantir les distàncies de seguretat amb les persones que visiten.