Protesta talls elèctrics Torre Baró

El barri ha viscut constants talls de llum. Foto: Twitter (@RbldeDelCambio)

Un nou transformador elèctric es va instal·lar el passat 9 de novembre per subministrar energia a Torre Baró a partir del 22 de novembre. En principi, la nova instal·lació d’Endesa hauria d’ajudar a arreglar un problema que ha generat protestes veïnals des de fa temps: els talls de llum. És per aquesta raó, que des de l’Associació de Veïns de Torre Baró veuen la mesura amb bons ulls, tot i que no obliden les deficiències del passat. “Amb aquest canvi, ens donen la raó sobre el fet que l’anterior transformador no tenia prou potència. Deixava de funcionar cada dos per tres. Amb el nou no hauria de passar”, assegura l’integrant de l’entitat veïnal José Antonio Martínez.

Les darreres paraules de Martínez es deuen al fet que, tal com recorda, l’hivern passat els talls de llum van ser “constants”. “De tres i quatre hores quasi cada dia”, afirma. “Hi ha dos veïns amb malalties cròniques que necessiten, encara més que la resta, la llum”, afegeix.

L’historial de males experiències de l’anterior transformador, junt amb el fet que el pròxim comenci a funcionar a partir del 22 de novembre, fan dir a Martínez que el nou arriba tard. “Ja fa molt de fred i humitat. El setembre vam tenir dos dies seguits de talls”, apunta i, a més, insisteix que les deficiències lumíniques podrien no haver acabat del tot. “També cal fer una revisió del cablejat, que està amb mal estat”, subratlla.