Alarcón i Carrer han presentat avui el protocol. Foto: Miquel Codolar/ACN

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dijous un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l’LGTBIfòbia a les xarxes de metro i autobús.

Aquest protocol preveu que es facin auditories de gènere, el reforç de la formació de la plantilla i una campanya de sensibilització la pròxima tardor, així com el requisit de disposar de plans d’igualtat per part de les empreses que rebin contractes de TMB.

D’altra banda, també es millorarà la il·luminació, la música i els missatges específics de la xarxa de transport públic. S’invertiran sis milions d’euros perquè en dos anys hi hagi càmeres de videovigilància a dins de tots els trens del metro i els autobusos amb càmeres passaran de 24 a 34 en les pròximes setmanes. “Volem un transport públic segur per a tothom, on tothom senti que és un espai de llibertat, que no només serveix per moure’s sinó que pot ser refugi contra les agressions”, ha destacat la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament i presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

El coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia, Cristian Carrer, ha destacat que davant l’evidència de casos de discriminacions al transport públic, cal “actuar”. Al mateix temps, ha afegit que el protocol ha de servir per tenir un transport públic “amable i lliure de violències”.