L’Audiència Pública, plena a vessar. Foto: Twitter (@CUP9B)

Passen els anys i els governs però l’escena es repeteix. Nou Barris va tornar a viure el passat 11 de desembre una nova Audiència Pública carregada de tensió a causa de la problemàtica de l’habitatge. En aquesta ocasió, després dels últims desnonaments que hi ha hagut al districte, les protestes van tenir un to marcadament alt.

El principal motiu que va provocar les queixes veïnals va ser les darreres actuacions dels Mossos d’Esquadra quan hi ha desallotjaments. Diversos veïns es van queixar dels desplegaments policials que es fan i de l’actitud que sovint té la policia. Tal com va recollir Betevé, una veïna va explicar que quan va sortir de casa per anar a treballar “els agents van venir, van rebentar la porta i van entrar obligant a aixecar els braços a tothom, també als meus fills”. El cas d’aquesta veïna, l’Alba, és especialment greu. Té dos fills menors i només se li van garantir dues nits en un alberg.

CIUTAT MERIDIANA
El cas de Ciutat Meridiana és el més greu des de fa molts anys. L’associació de veïns i els activistes que lluiten per un habitatge digne no es cansen de denunciar la gravetat de la situació. Pel que fa al Districte, la regidora Marga-Marí Klose va assegurar que l’Ajuntament està fent un “sobreesforç municipal” i va carregar les culpes al Govern català. “La Generalitat hauria de cobrir molt més del que cobreix a la Taula d’Emergència i no ho està fent”, va afegir Klose. La regidora sí que va assumir que “és possible que no tots els serveis donin una resposta que tothom espera”.