Imatge d’una concentració d’ultres a davant de la mesquita. Foto: Arxiu

El titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona va prohibir a principis de mes a set membres de la formació d’extrema dreta Democracia Nacional acostar-se a menys de 300 metres de la mesquita del carrer Japó.

La decisió del jutge és una mesura cautelar després que la fiscalia ho hagués demanat en el marc de la causa que hi ha oberta contra aquests set integrants de Democracia Nacional, que aviat hauran de declarar per diferents atacs contra l’exterior d’aquest oratori.

El titular d’aquest Jutjat d’Instrucció, que investiga aquestes set persones pels presumptes delictes de coaccions, incitació a l’odi, violència i discriminació, també ha ordenat el tancament de diversos perfils de xarxes socials (Facebook, Twitter i IVOOX) d’aquesta formació d’extrema dreta, ja que considera que han estat utilitzades “com a mitjà per la difusió d’idees que justifiquen l’odi a la comunitat islàmica”.

ACUSACIÓ POPULAR
D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que es presentarà com a acusació popular en el procediment judicial obert contra aquests integrants de Democracia Nacional.