Una imatge de la primera trobada entre Sanz i les entitats. Foto: Ajuntament

“Valoro molt positivament la trobada, sobretot després de quatre anys amb CiU al govern on no hi va haver diàleg amb l’antiga regidora Rognoni”. Aquesta és la valoració que fa el president de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, Antonio Silva, a Línia Nou Barris, de la trobada que es va celebrar la setmana passada entre la nova regidora, Janet Sanz, i les entitats i associacions del districte.

La trobada, segons han explicat des del Districte, va servir per “encetar la línia de diàleg continu del govern de Nou Barris amb els representants de les xarxes veïnals per tal de definir conjuntament el full de ruta del districte per als propers quatre anys”. Durant la seva intervenció, Sanz va remarcar que les prioritats del govern municipal són “la lluita contra la desigualtat i l’atur, amb mesures per garantir els drets socials bàsics i per crear ocupació”.

Per la seva banda, Silva afegeix que la reunió va servir perquè la nova regidoria “proposés alternatives als esquemes de govern dels últims quatre anys”. Al mateix temps, el president dels veïns del Turó de la Peira destaca el fet que Janet Sanz “es va mostrar molt oberta amb les entitats” i celebra que el nou govern vulgui “revaloritzar els consells de barri perquè fins ara han estat inútils”. Silva afegeix que una de les demandes que va fer com a representant dels veïns del seu barri va ser que “hi hagi més coordinació i presència de la Guàrdia Urbana i els Mossos en temes de prevenció al Turó de la Peira”.

Un altre dels assistents a la reunió, Antoni Tallada, de la plataforma contra els desnonaments 500×20, també es mostra satisfet amb aquesta primera trobada i destaca que “ara hi ha noves maneres de fer”. Tot i que Tallada remarca que la trobada només va ser una primera presa de contacte, afegeix que detecta en el nou govern “més ganes de lluitar contra els desnonaments”. “Esperem que es reforcin les oficines d’habitatge i es faci més prevenció en la qüestió dels pisos buits”, conclou Tallada.

GRUPS DE TREBALL
Durant la trobada, les entitats i el Districte van acordar la creació de grups de treball per tractar diferents qüestions, com ara l’elaboració del PAD (Pla d’Actuació del Districte), la participació ciutadana en l’administració de Nou Barris, el pla d’equipaments i la revisió de les subvencions i els ajuts.

Per acabar, la regidora també es va comprometre a convocar un Ple extraordinari sobre la pobresa el més aviat possible.