La tensió es va fer evident durant la protesta. Foto: Twitter (@ReubicaPipican)

Els gossos, com també passa amb les bicicletes, són sovint l’origen de les queixes diàries d’alguns veïns. Les zones per a aquests animals, els pipicans, són àmpliament reclamades per la gent que té gossos però, sigui per una cosa o l’altra, a vegades es veuen envoltades de polèmica. Aquest és el cas del nou pipicà que el Districte està construint a Can Dragó, que ha revoltat un grup de veïns de la zona. Diuen que no s’està fent en el lloc adequat perquè al costat ja hi ha una àrea de joc infantil.

A finals de març aquests veïns van decidir que era l’hora de passar a l’acció. De fer una protesta una mica contundent per deixar clar que, no és que estiguin en contra que els gossos tinguin els seus espais, sinó contra la seva ubicació. Primer va ser el dia 28 però la que va aixecar més polseguera va ser la de l’endemà. Una vintena de veïns van tombar les tanques que delimiten les obres per mirar d’evitar que els operaris fessin la seva feina. I, evidentment, quan l’escenari és aquest apareix la policia. La situació es va anar complicant i van arribar els crits i les estrebades. La policia mirant de fer la seva feina i els manifestants intentant resistir. Es va poder veure gent per terra i aquest grup de veïns van acabar acusant la Guàrdia Urbana d’un ús “desmesurat de la força contra persones grans”.

ENTITATS I OPOSICIÓ
Per la seva banda, l’Associació de Veïns de Porta dona suport a la ubicació de l’àrea de gossos, juntament amb altres entitats i altres veïns del barri. L’oposició, però, va donar suport als veïns que rebutgen el pipicà en el ple del Districte del març. Això va fer que s’aturessin les obres uns dies però el dia 28 es van tornar a posar en marxa, cosa que va provocar les protestes i els incidents.