La plaça, un cop feta la reforma. Foto: Districte

La plaça Olof Palme del Turó de la Peira va estrenar la seva remodelació a finals de maig després de les obres que han permès canviar el seu aspecte.

La reforma tenia com a objectiu fer que tot l’espai sigui més accessible i agradable. S’han enderrocat les escales i les graderies que hi havia i s’ha col·locat una nova escala metàl·lica adaptada. També s’han eliminat els desnivells que hi havia i les diferents barreres arquitectòniques.

La nova plaça té una zona de jocs infantils nova i diferents zones d’estada amb bancs i parterres amb vegetació. Tota la zona on abans hi havia les grades ara és un jardí i també s’han renovat el mobiliari urbà, l’enllumenat i el clavegueram.

LA REFORMA NO CONVENÇ
Des de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira no valoren de forma gaire positiva la reforma de la plaça. El seu president, Antonio Silva, en declaracions a Betevé, ha lamentat que el nou disseny “s’ha menjat tota la plaça”. Silva creu que els dos parterres que hi ha al mig de la plaça no deixen lloc per posar les tarimes de la Festa Major o per les activitats infantils de les escoles. Un altre problema que hi veuen des de l’entitat és que l’accessibilitat no s’ha acabat de millorar gaire.