Protesta Maladeta

La darrera mobilització va tenir lloc el passat 7 d’octubre. Foto cedida

Núñez i Navarro, una de les constructores propietàries dels solars de Maladeta, va desallotjar el passat 10 de setembre els horts que hi havia en aquest espai per construir-hi pisos abans de finals d’any. Un fet que va fer que uns 150 veïns protestessin contra la desaparició dels horts el passat 12 de setembre i que uns 50 ho tornessin a fer el passat 7 d’octubre davant de la seu del Districte, coincidint amb l’Audiència Pública, tal com explica el veí del barri de Porta present a les mobilitzacions Albert Villacampa.

“Unes companyes van traslladar a l’Audiència preguntes com quin és l’estat de les futures obres o si s’ha valorat el seu impacte mediambiental, ja que el solar es troba sobre una riera”, recorda Villacampa sobre unes qüestions davant les quals el Districte els va contestar, segons afegeix, que no tenien tota la informació per donar-los resposta, però que “recollien” les seves peticions.

Salvar el terrreny

D’altra banda, Villacampa assenyala que el següent pas de la lluita veïnal és presentar en una instància les mateixes preguntes compartides a l’Audiència, juntament amb altres. “Un cop tinguem resposta, estudiarem si hi ha algun buit legal en el procés d’obres que ens ajudi a impedir la construcció de pisos”, indica Villacampa. “Els veïns volem decidir què es construeix en aquest solar”, conclou.