Personal de la residència d’avis de la Trinitat Nova agraeix l’entrega de les mascaretes. Foto: Cedida

La solidaritat  s’està convertint en una gran arma per lluitar contra el coronavirus. N’és un exemple la tasca que porta a terme la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona,  que ha produït més de 10.000 mascaretes d’ençà que va començar la pandèmia, més de la meitat de les quals s’han repartit a Nou Barris.

Així doncs, gràcies a la iniciativa #MascaretesEnXarxa, coordinada per la Fundació Pare Manel amb la Cooperativa Etcèteres i la Xarxa de Suport Mutu del Verdum, diferents espais i equipaments del districte han rebut les mascaretes. Entre ells hi ha els centres de dia i residències per a gent gran de la Trinitat Nova i Vallbona, els CAP de Roquetes o la Guineueta, el Banc d’aliments de Porta o la residència assistida per a gent gran del mateix barri de Porta.

El projecte, tal com expliquen des de la Cooperativa Etcèteres, és un encàrrec de Barcelona Activa, l’organisme municipal que aporta el finançament. La Carme de la Madrid, una de les integrants de la Cooperativa Etcèteres, ha estat una de les encarregades de repartir les mascaretes i explica que a tot arreu on han anat el personal els mostra un agraïment molt gran. “Darrere de les mascaretes hi ha un somriure”, diu de la Madrid. Ella i les seves companyes ho tenen clar: tornar a casa després d’hores i hores repartint mascaretes no té preu.