A partir del proper mes de setembre Nou Barris podria acollir un nou equipament de Càritas. Es tracta d’una acció que s’emmarca dins d’una iniciativa de l’Ajuntament que preten impulsar un nou model d’equipament d’atenció integral a famílies i infants menors de sis anys en situació de pobresa o risc d’exclusió social. També es farà un altre a la Barceloneta.

Aquest nou model d’equipament busca treballar diferents aspectes, com el psicoterapèutic, el socioeducatiu i el comunitari, no només amb l’infant sinó amb tots els membres del nucli familiar. Per aquesta raó, el treball es faria tant a l’equipament com a la propia llar familiar.

Enguany, el govern destinarà 1,68 milions d’euros a programes destinats a atendre els infants en risc d’exclusió social, que permetran incrementar els recursos que hi ha a la ciutat per a prevenir, atendre i protegir la infància a Barcelona.

Aquests diners es destinaran també a nous centres oberts que passaran dels 17 actuals a 19, ambdós d’iniciativa privada, i que oferiran més de 1.200 places diàries. A més, també permetran als ja existents millorar els seus recursos i la capacitat de resposta a les necessitats d’avui en dia.

En l’actual moment de crisi econòmica la pobresa ha augmentat entre les famílies barcelonines i per aquesta raó el consistori s’ha proposat reforçar les polítiques d’atenció a la infància creant aquests nous centres oberts per als infants.

A part d’aquest dos espais, el govern inaugurarà al llarg del mandat un nou centre obert de titularitat municipal que incrementarà el nombre d’inscrits en 140 infants.