El mercat del lloguer segueix a l’alça a Nou Barris. Foto: Arxiu

Nou Barris és el districte de la ciutat on el lloguer ha pujat més durant l’últim any. I és que el passat mes de maig els preus del lloguer, en comparació amb el maig de l’any passat, van pujar un 8,7%, segons un estudi del portal Habitaclia.

Aquestes xifres, doncs, situen Nou Barris com el districte que està notant més l’escalada dels preus del lloguer a les zones més perifèriques de la ciutat. Mentre que el lloguer ha frenat la seva escalda al centre de la ciutat, l’augment que s’ha produït a Nou Barris només té unes xifres similars en el cas de Sants-Montjuïc, on la crescuda d’aquest maig respecte del 2017 ha estat del 7,7%.

En el seu darrer informe, Habitaclia destaca que els preus del lloguer a la ciutat comencen a mostrar “senyals de saturació”. Aquesta saturació, però, no ha arribat a Nou Barris, que continua notant el fet que molts barcelonins hagin optat per anar a viure en districtes més perifèrics a causa dels preus de lloguer que hi ha en els districtes més cèntrics.

TENDÈNCIA METROPOLITANA
El que succeix a Nou Barris amb el preu del lloguer és la mateixa tendència que s’està vivint a les ciutats de l’àrea metropolitana. La pressió que viu el mercat de lloguer ha fet créixer els preus a llocs com, per exemple, l’Hospitalet (6,2%).