La zona de la ciutat que patirà amb més força els efectes del canvi climàtic és Nou Barris, juntament amb algunes zones dels districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i Eixample. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi realitzat per l’Ajuntament, el Servei Meteorològic de Catalunya i Barcelona Regional sobre l’anàlisi de les dades globals de l’impacte del canvi climàtic a Barcelona.

Així doncs, el document mostra que de l’anàlisi de les últimes onades de calor (2012 i 2015), els valors de temperatura més elevats es van produir es van produir a Nou Barris, les Corts, l’Eixample Esquerra i Ciutat Vella. Els principals canvis que s’esperen que provoqui el canvi climàtic són l’augment de la freqüència i la intensitat de les onades de calor. Això vol dir que s passarà de l’actual mitjana d’una onada de calor gairebé cada 4 anys a una a l’any i un augment dels dies amb temperatures extremes (superiors a 35 graus centígrads).

Per tal d’intentar combatre aquesta situació, l’Ajuntament està treballant per desenvolupar el Pla Clima, un document que ha de marcar les línies estratègiques futures, tant pels dos anys vinents com en la perspectiva del 2030.