La jornada es farà a la Casa de l’Aigua. Foto: Ajuntament

La Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova acollirà el pròxim 11 de novembre el ‘Fòrum Nou Barris: Economia per a la recuperació’, un acte que vol abordar diferents polítiques econòmiques amb l’objectiu final de promoure la reactivació econòmica a Barcelona després d’haver estat tan colpejada per la pandèmia.

El fòrum l’inauguraran Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de Barcelona, i Carles Cabrera, director general de l’Institut Cerdà, i hi participaran representants de l’Institut Cerdà, Foment del Treball, el Cercle d’Economia, la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Economistes. A més, la idea és que durant la trobada també es tractin problemàtiques derivades de la mobilitat, la política d’habitatge, la seguretat o les desigualtats socials, que també condicionen l’agenda econòmica d’un país. L’elecció de Nou Barris es deu al fet, tal com ha dit en diverses ocasions el regidor Xavier Marcé, que el districte és una zona de la ciutat on hi ha talent però on també falten oportunitats.

Dues taules

La jornada estarà dividida en dues taules. La primera se centrarà en la situació actual de l’economia amb l’historiador i acadèmic Enrique Ruiz; el responsable de la secció d’economia de La Vanguardia, Manel Pérez i l’economista i vicepresident del Think Thank de Foment de Treball, Jordi Alberich, entre altres convidats. La segona taula abordarà factors essencials per impulsar la recuperació econòmica amb el president de Foment del Treball, Antonio Cañete; el president del Cercle d’Economia, Javier Faus i la presidenta de la Cambra de Comerç de Catalunya, Mònica Roca.

D’altra banda, el pròxim 18 de novembre es faran les II Jornades de Desenvolupament econòmic. En les que van tenir lloc l’any passat, es van recollir propostes de diferents experts del territori que van ajudar a elaborar el nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2023.