L’Ateneu 9 Barris, un dels equipaments afectats. Foto: Ajuntament

Els efectes de l’expansió del coronavirus s’estan notant arreu de Catalunya de forma contundent. A Nou Barris la situació és la mateixa i entre els dies 12 i 13 de març es van anunciar la cancel·lació de la gran majoria d’actes previstos per als pròxims dies i setmanes.

Tal com va passar al conjunt de la ciutat, els actes culturals van ser cancel·lats un darrere l’altre. L’Ateneu Popular 9 Barris va anunciar que anul·lava la seva programació fins, com a mínim, el 29 de març. Això va suposar la suspensió de quatre actes i de totes les classes, tallers i altres activitats de formació. El Festival Sopes del Món, una de les cites més destacades de la primavera al districte, va informar que la 17a edició, prevista per al 22 de març, se suspenia i que ja no es faria . “Ens veiem a l’edició del 2021”, van informar des de l’organització.

Pel que fa als equipaments municipals, el districte, com tota la ciutat, va veure com a partir del 14 de març es van tancar la majoria d’espais, com ara els centres cívics, els casals de barri, els centres esportius, les biblioteques, els casals d’infants o els ateneus de fabricació.

Un altre punt d’afectació important es va viure entre el comerç. Les botigues van començar a notar un descens de l’activitat des del principi de la setmana del 9 de març. També, com va passar en altres punts de la ciutat, molts negocis regentats per xinesos van abaixar la persiana.