La nova plaça de la República acollirà els actes de diumenge. Foto: Arxiu

La ciutat commemora des d’ahir i fins demà-passat la Segona República i Nou Barris ha estat escollit per l’Ajuntament com l’epicentre d’una celebració que, tal com expliquen des del consistori, vol “defensar la vigència i contemporaneïtat dels valors de la República” i que ha estat batejada amb el títol de ‘Tenim República’.

Els actes van començar ahir amb la projecció del documental ‘Llums, càmera i… Parlem!. Vencidxs’ i un posterior debat al Centre Ton i Guida. Es tracta d’un documental on els protagonistes qüestionen la pròpia història assumint errors i es posicionen sobre problemes actuals. En paral·lel, des del passat dia 4 d’abril i fins al 29 es pot veure al mateix centre l’exposició ‘Vencidxs’, que explica les diferents experiències de republicans un cop passada la guerra civil espanyola.

Per avui hi ha previst un acte poètic-musical, amb la Banda Republicana de Barcelona del Taller de Músics, que se celebrarà a les nou del vespre a la plaça Major.

El diumenge, per clausurar els actes de commemoració, arrencarà amb una cercavila republicana a les 10 dle matí. Sortirà de la plaça Virrei Amat i acabrà als Jardinets de la Segona República. Una hora i mitja més tard tindrà lloc una ofrena floral i els parlaments i a les 12 la companyia Cia Catorze d’abril presentarà el seu espectacle poèticomusical ‘Anda jaleo,jaleo’. Els espectacles musicals continuaran a la una del migdia amb l’actuació de la coral dels iaioflautes. Tots aquests actes tindran lloc a la plaça de la República, antiga plaça Llucmajor, i també serviran per celebrar aquest canvi de nom.