L’acord preveu la retirada de l’amiant que hi ha a l’escola Prosperitat. Foto: Google Maps

L’acord anunciat ahir entre el govern municipal de Barcelona En Comú i el PSC amb ERC, per tal d’invertir 30 milions d’euros en una vuitantena d’inversions als barris, té Nou Barris com el districte que rebrà una dotació econòmica més alta. Serà, concretament, de 3,7 milions d’euros.

La inversió més gran es farà a la Prosperitat i es tracta de la retirada de l’amiant que hi ha a l’escola Prosperitat, que tindrà un pressupost d’1,3 milions d’euros. Aquesta inversió anirà acompanyada d’una altra, que forma part del Pla de Barris, i que permetrà fer reformes al centre.

La segona partida més important, de 825.000 euros, és la que es destinarà a la reforma de la masia Can Valent, al barri de Porta, que actualment està abandonada. La tercera despesa més destacada (380.000 euros) serà per al projecte de millora del Centre Esportiu Municipal Artesania, al barri de Canyelles. La reforma necessita un pressupost de 700.000 euros, però de moment aquesta partida servirà per dissenyar el projecte durant aquest 2021.

La resta d’inversions, la majoria amb partides de 200.000 euros, serviran per fer manteniments en algunes escoles, millores relacionades amb l’accessibilitat, l’espai públic o als parcs, entre d’altres.