Nou Barris és un dels llocs més afectats per l’actual crisi social. Foto: Línia Nou Barris

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris ha reclamat la creació d’un pla social per combatre la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. Des de l’entitat alerten que “les malalties i les morts són només una part del drama”.

La Coordinadora recorda que cinc barris del districte estan entre els més afectats i només dos han tingut unes xifres d’afectació menors a la mitjana de la ciutat. Un cop més s’ha constatat, afegeixen des d’aquesta entitat veïnal, que “les rendes baixes, les condicions laborals i d’habitatge i la insuficiència dels serveis públics afecten negativament la salut”.

“HORA D’ACTUAR”
Enmig d’un escenari, la Coordinadora creu que “és l’hora d’actuar per revertir la situació” i per això demana que “tots els centres públics obrin urgentment i treballin a ple rendiment”. En aquesta línia, l’entitat exigeix que els CAP no tinguin un horari limitat durant l’estiu i que hi hagi “un pla clar d’obertura de les escoles que tingui en compte la situació social i familiar dels nens i les nenes”. També demanen uns serveis socials que garanteixin una bona atenció a tothom i noves mesures per encarar la problemàtica de l’habitatge. “Hem tornat al malson de la crisi”, conclouen.