Uns dos mil corredors participaran el diumenge 12 de maig a la ja tradicional cursa popular de Nou Barris. Enguany, un euro de cada inscripció ajudarà a finançar un aparell perquè Carles Baena, un nen de set anys, pugui caminar.

Els principals carrers del Districte es convertiran en la pista sobre la qual correran els esportistes al llarg de deu quilòmetres. I és que la cursa popular de Nou Barris s’ha convertit ja en una jornada ineludible pels amants de l’esport, prova d’això és que enguany se celebra la 27a edició.

La novetat d’aquest any és aquesta vessant solidària que ajudarà a finançar un aparell perquè en Carles pugui caminar.

En Carles és un nen de 7 anys que pateix una encefalopatia, la qual li impedeix posar-se dret i caminar. Per ajudar-lo, un euro de cada inscripció anirà destinat a la família del nen per fer realitat el seu somni i que, potser en un futur, pugui arribar a participar a la cursa com un atleta més.

A més a més, s’ha habilitat un compte corrent per a aquelles persones que no participin a la cursa però vulguin col·laborar amb la causa d’en Carles. Podran fer un ingrés al compte: 2100-0987-94-0100637861.

Tanmateix, també s’estan recollint taps de plàstic per poder aconseguir finançament. Es poden entregar a les Pistes de Can Dragó els dimarts i dijous a la tarda, a les oficines del Districte o al Punt d’Informació del centre comercial i d’oci Heron City.

La sortida de la cursa estarà situada al passeig Andreu Nin i serà a les 9.30h. El lliurament de premis de les categories es donaran el mateix dia de la cursa a partir de les 11.30h a la Plaça Central de l’Heron City.

INFANTILS I ADAPTADES

Un dia abans, el dissabte 11 de maig, tindran lloc les curses infantils i adaptades a les Pistes d’Atletisme de Can Dragó. En aquest cas, el tancament de les inscripcions serà el dijous 9 de maig, o quan s’arribi als 500 participants.

Tots els corredors inscrits rebran un regal després de les curses mostrant el seu dorsal. Pel que fa a la classificació, no hi haurà control de temps sinó que es decidiran els guanyadors per ordre d’arribada. Els tres primers de la cursa general i els tres guanyadors de cada categoria rebran un trofeu.

Caminada de Nou Barris

Paral·lelament a la cursa popular se celebra la novena edició de la caminada de Nou Barris. En aquest cas els participants hauran de recórrer 6 quilòmetres sortint des de la Plaça Major, a les deu i mitja del matí

La caminada de Nou Barris està oberta a tothom i és apta per a totes les edats. A més, tot i que la inscripció és obligatòria, també és gratuïta. El període per inscriure’s acaba el 9 de maig, o quan s’assoleixi el nombre màxim de participants, 500.

Al finalitzar la caminada, cadascun dels participants rebrà un diploma.

Si plou, l’organització de la caminada explicita que no se suspendrà l’activitat.