Les reivindicacions veïnals són un dels trets distintius de Nou Barris. Foto: Línia Nou Barris

La pandèmia de coronavirus ha deixat cap per avall un any 2020 que aviat entrarà en la seva recta final. Aquest any a Nou Barris havia de ser molt especial, i ho segueix sent, tot i que d’una forma una mica diferent, ja que es commemoren els 50 anys del naixement del moviment veïnal.

Entre diferents efemèrides, el teixit veïnal celebra la creació de l’Asociación de Vecions de 9 Barrios que, anys més tard, va donar nom al districte de Nou Barris. Tot i que el coronavirus ha obligat a suspendre moltes activitats previstes, des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris tenen clar que cal reivindicar aquest aniversari. És per això que des de l’entitat es va decidir fer un número de la revista Clatellot especial, amb diferents aportacions dels barris i els col·lectius veïnals. La presentació de la revista es farà aquest dissabte 26 de setembre a partir de les sis de la tarda a la Marquesina de Via Júlia.

La celebració seguirà el pròxim 9 d’octubre, quan es farà un acte de reconeixement a les persones que durant tots aquests anys han lluitat per aconseguir uns barris millors. La trobada serà a l’Ateneu Popular 9 Barris. I és que si alguna cosa té Nou Barris és un teixit veïnal fort i compromès que d’ençà de la creació del districte no ha deixat de lluitar per aconseguir millores per als barris i la seva gent. Tot i aquest 2020 que ens toca viure, també és moment de celebrar els 50 anys de lluits veïnals.