Una imatge del mural pintat recentment. Foto: Fer Alcalá

Nou Barris té des del passat 20 de juliol un mural a favor de la llibertat d’expressió. Està situat a les pistes Antoni Gelabert, a la Via Favència, i inclou una cita del cantautor cubà Pablo Milanés que diu el següent: “Les idees es discuteixen, no s’empresonen”.

El mural és obra de l’artista Roc Blackblock i es va fer en el marc dels actes de ‘L’Estiu, al Pati!’, el festival de cultura que va tenir lloc al districte entre el 30 de juny i el 22 de juliol. El mateix artista explica que el mural vol reflectir que defensar la llibertat d’expressió és “defensar l’entesa” i, al mateix temps, reivindicar que l’important és “poder dir les coses” amb indiferència de si s’hi està d’acord o no. L’obra fa 15 metres d’amplada per sis d’alçada i van fer falta tres dies per pintar-la.

Roc Blackblock és un artista urbà que es dedica professionalment a la pintura des de fa quatre anys. A Nou Barris ha dut a terme diversos treballs, com ara l’Ateneu Popular Nou Barris, que ha pintat en diverses ocasions, o la façana del casal de joves de Roquetes. Fora de Nou Barris també ha fet nombrosos treballs, com el de fa dues setmanes a la Casa del Mig, al parc de l’Espanya industrial, quan va pintar un mural commemoratiu del centenari del congrés de Sants de 1918 sobre el moviment obrer i la Barcelona industrial.