Milers de persones es van manifestar el passat 6 d’abril contra les pujades del preu del lloguer, l’especulació immobiliària i els desnonaments. La protesta, convocada pel Sindicat de Llogaters i que duia per lema ‘Punxem la bombolla del lloguer’, va rebre el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Els manifestants van arrencar des dels Jardinets de Gràcia i van recórrer el carrer Pau Claris fins a arribar a la plaça de Catalunya.

Segons la Guàrdia Urbana, més de 5.000 persones -10.000 segons els organitzadors- van marxar per reclamar un preu just de l’habitatge i mesures polítiques per aturar les pujades de preu del lloguer. ‘L’únic terrorista és Idealista’, ‘No són suïcidis, són assassinats’ o ‘Què passa, què passa, que no tenim casa’ van ser algunes de les consignes que es van poder escoltar a la protesta. Durant la manifestació es va fer una enganxada de cartells a la seu d’una entitat bancària. Tanmateix, no hi va haver cap incident destacable durant la manifestació, que es va dur a terme amb tranquil·litat.

CONTRA L’ESPECULACIÓ
Els organitzadors van denunciar que actualment no hi ha cap mena de barrera per als especuladors, fet que provoca l’augment de preu dels contractes de lloguer. En aquest sentit, el portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera, va explicar que “fa 10 anys que estem vivint aquesta situació. El govern hauria de regular els preus del lloguer, els quals haurien de baixar un 60%. En comptes d’això, tenim un govern sotmès a la banca i els fons voltor que fa política especulativa”. Des del sindicat també assenyalen la indústria immobiliària i turística com a principals causants que es disparin els preus i demanen solucions pel drama social que genera aquesta tendència. Els desnonaments van ser molt presents durant tota la jornada de protesta. A l’acte van recordar que a l’estat s’executen 165 desnonaments per via judicial cada dia, el que suposa un cada cinc minuts.

Barcelona no va ser l’única ciutat que es va manifestar en contra d’aquesta situació, ja que a la lluita contra l’especulació immobiliària i la demanda d’un lloguer just s’hi van sumar fins a 36 ciutats europees més. A Londres, París, Nàpols, Budapest o Brussel·les també es va poder sentir el clam dels manifestants, així com a diverses ciutats espanyoles.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram