Associació Veïns Nou Barris

Una reunió de l’Associació de Veïns. Foto: Twitter (@prosperistan)

Està clar que 50 anys no és un període que passi de pressa, i menys quan hi ha un munt de reptes a assolir. Això ho sap bé l’Associació de Veïns de Prosperitat, que enguany fa 50 anys. Durant els pròxims mesos organitzarà actes commemoratius que recordaran part de la trajectòria de l’entitat, nascuda el 1972. De moment, ha començat a reivindicar el seu paper al barri oferint en el local de l’associació o en el Casal de Barri un calendari del 2022 amb fotos de lluites veïnals protagonitzades durant aquests 50 anys.

La gran importància de recordar aquest passat recau en el fet que el barri no seria el que és sense ell. Un integrant de l’entitat veïnal, Joan Catafal, va assegurar a Línia Nou Barris el 2019: “Tots els equipaments que tenim ara són fruit de la lluita veïnal”. Un exemple és la primera de totes, que va tenir lloc el 1972. Tal com diu ara Catafal, “és la més important” perquè amb ella el barri es va fer conèixer i va aconseguir la primera zona verda: la plaça Verda. L’eslògan, diu, era: “Zona verda per un barri obrer”.

Ja han passat molts anys des de llavors, però aquest esperit lluitador continua intacte. Els reptes d’enguany, afirma Catafal, són que s’acabi el nou Casal de Joves i saber “quin gran equipament” ocuparà el solar del passeig Valldaura, on fa temps, va haver-hi una fàbrica de flors de plàstic.