Camp Damm

Fa deu anys que el camp no es fa servir. Foto: Twitter (@JoanCanadas)

El futur dels set joves que encara viuen a l’antic camp de la Damm en condicions precàries continua sent incert. Tal com expliquen des d’una de les entitats que els dona suport, la Xarxa de Suport Mutu de Porta, després dels dos intents de desnonament –un el febrer i l’altre el març– es vol negociar amb l’Ajuntament que se’ls doni una alternativa que no passi per haver d’anar en un alberg, l’única proposada fins ara. El fet que siguin immigrants sense papers, indiquen des d’aquesta entitat, fa que els nois s’hagin buscar la vida com poden, cosa que no és compatible amb els horaris dels albergs.

D’altra banda, perquè el dia a dia dels joves sigui digne mentre no tenen un altre lloc on viure, les entitats que els ajuden van començar fa uns mesos a tirar endavant un projecte de millora de l’espai, liderat pel Sindicat d’Habitatge de Nou Barris. Han pintat els vestuaris i han millorat el tancament de les portes i la instal·lació elèctrica. “Tenim pendent habilitar un punt d’aigua”, afirmen els veïns que els ajuden.

Més enllà d’aquestes millores, una altra iniciativa en la qual treballen les entitats és en convertir l’antic camp en un “espai popular obert als veïns”. “Estem preparant un hort, espais esportius i de trobada o una escoleta”, expliquen. L’objectiu d’aquest projecte, afegeixen, és omplir de vida el camp perquè hi hagi més resistència davant de possibles desallotjaments i que, a més, sigui un lloc per als veïns fins que no tingui un altre ús. En aquest sentit, demanen que qualsevol proposta de futur per a l’espai ha de tenir un perfil veïnal.

Per la seva part, des del Districte informen que es vol treballar en “una o dues propostes” per al futur de l’espai i posteriorment fer un procés participatiu. Mentrestant, afegeixen, s’està plantejant dedicar temporalment l’espai a emmagatzemar contenidors de la nova contracta de neteja, cosa que les entitats rebutgen.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram