Laia Ortiz, al mig, durant la presentació de les xifres de la prova pilot. Foto: Ajuntament

Pas endavant en la lluita contra la pobresa. L’Ajuntament ha posat en marxa la prova pilot del projecte municipal amb finançament majoritàriament europeu, batejat com a B-Mincome, que inclou el pagament d’una renda mínima ciutadana a un total de 950 famílies de l’Eix Besòs, gairebé la meitat de les quals –unes 450– són de Nou Barris.

Així doncs, aquesta prova pilot, que s’allargarà fins a finals de l’any passat, consisteix a combinar l’ajuda econòmica, que les famílies reben des del passat mes de desembre, amb polítiques complementàries, que inclouen qüestions relacionades amb la formació i l’ocupació, el foment de l’economia social i cooperativa i l’habitatge. Les ajudes que poden rebre els beneficiaris de la prova pilot van dels 100 als 1.600 euros, depenent de la composició de cada família i del que paguin d’habitatge. El càlcul que ha fet l’Ajuntament és que, sense la despesa en l’habitatge, un adult necessita 402 euros mensuals per cobrir les seves necessitats i cada membre més de la família 148 euros més. 

Durant la presentació de la prova pilot, feta el passat 29 de maig, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va explicar, al costat de dues beneficiàries del projecte, que l’objectiu d’aquest projecte és “passar de l’assistencialisme i el control a un programa de suport econòmic acompanyat de polítiques per afavorir el debat sobre la lluita contra la pobresa”. Ortiz també va explicar que l’Ajuntament ha rebut “50 peticions d’arreu del món” per exportar el projecte B-Mincome

MAJORIA FEMENINA
La gran majoria de les persones que estan rebent l’ajuda econòmica municipal són dones. Això significa que gran part de les famílies que formen part d’aquesta prova pilot tenen una dona com a referent.

Un altre aspecte destacat de la prova pilot és que hi ha una presència important de menors que també reben l’ajuda, mentre que en el total de preceptors hi ha persones de 35 nacionalitats diferents però gairebé quatre de cada 10 són autòctons.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram