Maragall vol ser alcalde el 2023. Foto: ERC

El cap de files d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, va anunciar ahir durant la conferència de balanç de la meitat de mandat al MUHBA,, que vol ser el candidat dels republicans a les eleccions municipals del 2023. “Estic disposat a anar fins on calgui per a aquesta ciutat”, va afirmar Maragall. Tot i això, va dir que la decisió dependrà del partit i dels metges. “Haig de saber si estic en condicions, i m’ho diran més ells que jo mateix, perquè tinc 78 anys”, va afegir.

Més enllà d’anunciar que vol repetir com a candidat, Maragall va explicar que ERC demanarà al ple municipal d’aquest dimecres que el Port de Barcelona cedeixi a l’Ajuntament la gestió del sòl urbà on s’hi construirà l’Hermitage. “Cal que la ciutat pugui decidir lliurement què es fa en aquest terreny”, va assegurar Maragall, que va criticar la “deixadesa de funcions” del govern municipal en el cas de l’Hermitage

RECUPERAR LA SOBIRANIA
El republicà també va presentar la seva formació com a “alternativa transformadora” del govern dels Comuns i el PSC. “El govern municipal està format per una part que vol decréixer, els Comuns, i una altra que vol tornar al creixement al preu que sigui, el PSC. El resultat és un executiu sense projecte clar per a Barcelona i que ha perdut el nord”, explicava.

En aquest sentit, el president del grup municipal republicà va lamentar que Barcelona “ja no governa els seus recursos amb sobirania” i que l’actual govern ha cedit davant l’Estat i el mercat. “Barcelona ha esdevingut objecte i no subjecte. Ha anat perdent perfil, s’ha afeblit. La ciutat no és avui partícip de les decisions que l’afecten”, va alertar.

LES PROPOSTES
Per recuperar aquesta sobirania, el líder d’ERC va posar al damunt la taula els tres eixos que el partit proposa per transformar Barcelona. Un d’ells és l’urbanisme, el segon és l’economia i el tercer l’apartat social.

En la primera qüestió, Maragall va presentar l’urbanisme estratègic com a alternativa al tàctic dels Comuns. Va proposar mesures com ampliar els espais de vianants, baixar les motos a la calçada o, inclús, obrir el Parlament a la ciutat. També va demanar centrar les mirades al nord de la ciutat, concretament a l’Eix Besòs i fer créixer la indústria i l’habitatge.

Sobre el model econòmic, Maragall ho té clar: “No volem el creixement a qualsevol preu dels socialistes, ni el decreixement que proposen els Comuns. Volem un creixement intel·ligent, aprofitant tot el talent que té la ciutat i plantejant-nos on volem ser en 10 anys”, va assegurar. En aquest sentit, va explicar que “hi ha tres grans sectors que han de tenir un rol clau en l’ocupació: salut, educació i nova construcció”.

La tercera pota del projecte transformador republicà és la transformació social, amb una mirada que situa el jovent al centre: “El jovent ens marca el rumb, l’educació i la cultura són el fonament, la ciència és la resposta i el treball i els salaris en són la garantia. Articulem i enfortim el nostre sistema d’Universitats i centres de recerca, i posem al servei de la ciutat un gran projecte científic al Besòs”, va concloure.