L’associació està recaptant fons per impulsar la iniciativa. Foto cedida

L’associació per a dones sense llar, Lola No Estàs Sola, ha fet un pas endavant per seguir fent el dia a dia de les dones sensellar una mica menys difícil. I és que, tal com explica la coordinadora de l’associació, Clara Naya, des de fa poc tenen una furgoneta, anomenada ‘Lolailo’, que quan aconsegueixin el finançament necessari es convertirà en un punt mòbil per atendre a dones que viuen al carrer.

AMAGAR-SE PER POR
La raó per la qual va sorgir aquesta idea, tal com explica Naya, és que els serveis socials no sempre són capaços de detectar les dones que dormen al carrer. “Van a buscar-les de nit, quan s’amaguen per evitar agressions. També poden estar amb una parella que les protegeix, davant de qui poden evitar parlar de les seves necessitats individuals”, diu Naya, qui també assegura que pretén revertir aquesta realitat situant ‘Lolailo’ en les zones per les quals es mouen les dones sensellar perquè elles mateixes acudeixin a la furgoneta. Allà podran trobar menjar, productes d’higiene personal o carregadors per al mòbil i, a més, l’opció d’acudir al local de Lola No Estàs Sola.

En aquest espai, les dones sense llar no només poden cobrir les seves necessitats bàsiques, també rebre assessorament social per poder canviar de vida.