‘Date una Huerta’ és al carrer Joaquim Valls. Foto: Línia Nou Barris

El solar ocupat del número 79 del carrer Joaquim Valls (la Prosperitat), convertit en l’hort veïnal ‘Date una Huerta’, seguirà sent, com a mínim un temps més, l’espai emblemàtic que és des de fa uns tres anys.

I és que a finals de juny es va confirmar la suspensió del desnonament que hi havia previst des de feia setmanes. Gràcies a la pressió veïnal i la mediació municipal es va aconseguir frenar per segona vegada l’expulsió del col·lectiu de gent que gestiona l’espai, que ja havia salvat una primera amenaça fa uns mesos.

FUNCIÓ SOCIAL
L’espai ‘Date una Huerta’ ha aconseguit ser un referent de l’autogestió veïnal. La transformació del que era un solar abandonat ple de brutícia i rates en un hort on també es fan activitats i xerrades ha estat un èxit. Després de la suspensió del desnonament, l’espai podrà seguir funcionant fins que el solar es vengui o s’hi comenci a construir. L’actual propietari és el fons d’inversió Cerberus, que va comprar el solar al BBVA, l’antic propietari que va ser qui va posar la primera demanda contra l’ocupació.

Joan Catafal, de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat, explica que l’espai ‘Date una Huerta’ també té una funció social important, ja que persones amb problemes econòmics i socials s’han implicat en la seva gestió. Una d’aquestes persones és la Magda, que fa uns mesos explicava en un reportatge de Línia Nou Barris que tot el que s’ha aconseguit en aquest solar “és motiu d’orgull”. La nova victòria veïnal, doncs, permetrà que ‘Date una huerta’ segueixi sent un hort d’on també broten esperances.