Una de les protestes contra un desnonament. Foto: SH Nou Barris

El repunt dels desnonaments durant les últimes setmanes al conjunt del Districte s’està fent del tot evident. La situació ha provocat que les mobilitzacions per evitar-los hagin anat en augment.

Un exemple de tot plegat es va viure el passat 30 de setembre. El matí d’aquell dia hi havia tres desnonaments programats, un a Ciutat Meridiana, un a Roquetes i un altre a la Prosperitat. La mobilització veïnal va arrencar ben d’hora per mirar d’aturar-los, cosa que es va aconseguir en dos casos. El de Roquetes, però, es va acabar executant. En el cas del de Ciutat Meridiana, a l’avinguda Rasos de Peguera, es van viure hores de protestes i tensió amb la policia, que va fer un desplegament d’efectius molt nombrós. Finalment, i després d’unes quantes hores de tensió, el desnonament es va aturar. Des del Sindicat d’Habitatge ho van celebrar però van remarcar que no es podia “obviar la violència i la militarització d’un barri sencer durant tres hores”.

Uns dies més tard, el 6 d’octubre, es va viure un nou matí de mobilitzacions, ja que n’hi havia sis de previstos (tres a Ciutat Meridiana, dos al Turó de la Peira i un al Verdum). Finalment es van suspendre tots després de les concentracions veïnals, com per exemple van ser els casos del carrer Agudes o, novament, l’avinguda Rasos de Peguera. Des del Sindicat d’Habitatge van celebrar les suspensions.