Foto: Twitter (@RdriguezGascons)

Un jutjat de la ciutat ha citat a declarar com a investigats quatre policies nacionals per les càrregues de l’1-O quan van intervenir a l’Escola Víctor Català.

Segons va avançar el diari Ara, la decisió del jutge arriba després de la petició de l’Ajuntament, que actua com a acusació popular. Segons el consistori, “no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors”, especialment quan els votants mostraven una actitud “pacífica”. Amb aquests ja són 55 els policies nacionals investigats, entre ells vuit caps. Són tots els que van dirigir el dispositiu a les escoles de Barcelona.

En el seu escrit, l’Ajuntament argumenta que en un vídeo es pot observar “de manera clara i contundent” que les persones que eren a dins de l’Escola Víctor Català no van mostrar “cap mena de resistència activa, agressivitat o violència, sinó tot el contrari”. En canvi, remarca que els agents van entrar a l’escola sense avisar.