Els representants del comerç barceloní i l’Ajuntament van presentar divendres passat un acord sobre la regulació dels horaris comercials d’obertura de les botigues de la ciutat.

L’acord permetrà que les botigues de Barcelona puguin obrir tots els diumenges de juliol i agost durant el matí, de 10 del matí a 2 de la tarda. La decisió no només afecta els eixos comercials i zones de la ciutat més cèntriques i, per tant, turístiques, sinó que es farà extensible a tota la ciutat.

Aquests dies d’obertura se sumen als 10 marcats per la nova normativa catalana, dels quals l’Ajuntament n’ha triat quatre i els ha adaptat al turisme de congressos i a l’afluència de creueristes. Així, s’han fixat el 18 de maig i el 14 de setembre, dos dels dies més forts pel que fa a creuers, i també el 30 de març, data que coincideix amb el saló Alimentària, i el 29 de juny, coincidint amb el Dia de l’Orgull Gai.

Les associacions comercials que van signar l’acord –el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona, la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pimec i la Fundació Barcelona Comerç– van mostrar la seva satisfacció per aquesta ampliació.

“Aquest és un acord pensat per satisfer a tothom”, explica a Línia Nou Barris Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç. Gasca afirma que aquesta mesura va dirigida específicament al turista que està de trànsit a la ciutat, ja que “no volem que la mesura afecti la demanda interna”, conclou.