A la plaça dels Eucaliptus, a Torre Baró, hi ha un aparcament subterrani, amb 176 places, fet des de fa més de set anys. Va costar gairebé tres milions i no ha arribat a obrir mai.

El passat 9 de desembre un grup de veïns que formen part d’entitats de Torre Baró i Ciutat Meridiana van convocar un acte de protesta per exigir que, d’una vegada per totes, l’aparcament comenci a funcionar i proposen que hi hagi places amb un lloguer assequible i que el puguin fer servir treballadors de la zona.

Tot i els cartells que van enganxar els veïns exigint una solució, no sembla que a curt termini el problema es pugui resoldre. L’aparcament el va construir l’empresa REGESA, que en el seu moment formava part del ja desaparegut Consell Comarcal del Barcelonès. Això va fer que fos l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona qui n’assumissin la responsabilitat, amb els problemes econòmics inclosos. Les places s’havien de vendre en règim de dret d’ús durant 50 anys a un preu d’entre 15.000 i 20.000 euros, però se’n van vendre molt poques i es va haver de retornar els diners als propietaris. A banda, l’aparcament es va fer juntament amb els pisos de la zona que van acabar sent de lloguer social, però molts no s’han llogat. De fet, hi ha 32 places més, que tampoc es poden fer servir, associades a un edifici que gestiona la Fundació Solidaritat UB.