Alberto San Juan serà l’encarregat d’obrir el Cítric 2020. Foto: ACN

El festival de cultura crítica i popular Cítric s’ha convertit des de fa temps en un referent de l’escena cultural del districte. A partir del 9 de febrer viurà la seva sisena edició, que tindrà la por i la violència com a temàtiques principals i que un any més es farà a l’Ateneu Popular 9 Barris.

El tret de sortida tindrà com a protagonista l’actor Alberto San Juan, que amb la seva Banda Obrera interpretarà l’obra ‘Lorca en Nueva York’. San Juan fa un monòleg acompanyat de música en directe basat en les composicions del llibre ‘Poeta en Nueva York’ de Federico García Lorca, que va escriure durant la seva estada a Amèrica.

El segon nom del festival, que pujarà a l’escenari el 28 de febrer, és dels que no deixa indiferents. Es tracta del d’Albert Pla, que representarà el seu darrer treball artístic, ‘Miedo’, on amb el seu estil irònic parla de les pors que les persones experimenten al llarg de la seva vida.

El tercer nom del Cítric serà el de Sílvia Albert Sopale, que el 14 de març arribarà a Nou Barris amb la seva comèdia dramàtica ‘No es país para negras’. Els dos últims noms del festival seran el d’Iria Pinheiro amb ‘Anatomia dunha serena’ (29 d’abril) i els d’Isa Calderón i Lucía Lijtmaer amb ‘Deforme semanal’ (23 de maig).