El Consell de Seguretat es va omplir de veïns. Foto: JuntsxCat

Desenes de veïns dels barris de la Zona Nord del districte (Ciutat Meridiana, Vallbona, Can Cuiàs i Torre Baró) es van organitzar el passat 4 de setembre per fer sentir la seva veu just abans de la celebració del Consell de Seguretat. El motiu, denunciar l’augment de la inseguretat que consideren que afecta els seus barris des de fa temps.

Els veïns, convocats per la Taula per la seguretat a la Zona Nord, es van concentrar a les sis de la tarda a la plaça dels Eucaliptus de Ciutat Meridiana. Des d’allà es van dirigir a la plaça Major de Nou Barris, on van esperar l’arribada dels polítics per fer sentir la seva veu. També duien diferents pancartes, on es podien llegir missatges com ara “Per un barri segur, volem viure tranquils”, “Stop abandonament, ens volem sentir de Barcelona” o “Eixigim la seguretat que ens mereixem tots”.

Vist l’ambient que hi havia a l’exterior, des del Districte es va permetre que entressin a l’interior de l’edifici més veïns del que estava previst per tal que poguessin seguir el Consell de Seguretat.

MÉS PATRULLES
Durant la sessió, el regidor de Seguretat, Albert Batlle, va explicar que el govern municipal vol augmentar el patrullatge preventiu, millorar la interlocució amb els comerciants i les entitats i seguir de prop com evoluciona la percepció de seguretat entre el veïnat.

La regidora Marga Marí-Klose, per la seva banda, va explicar que el Districte millorarà la resolució dels expedients dels locals que provoquen molèsties i s’intentarà ser més eficient a l’hora de perseguir-los per la via jurídica.