Un home rebent la vacuna. Foto: Blanca Blay / ACN

El procés de vacunació avança a dos ritmes diferents a la ciutat. Mentre que la velocitat és més elevada als districtes amb població benestant, disminueix als districtes amb les rendes més baixes com Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. En el pitjor dels casos, la diferència entre àrees bàsiques pot ser d’un 30% en la franja d’edat d’entre 50 i 59 anys, segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Aquesta situació, segons un estudi de l’ASPB, es produiria per tres factors: un d’ells seria la bretxa digital i la problemàtica per sol·licitar cites en línia, la segona causa són les barreres lingüístiques i l’últim seria la por als efectes secundaris que pugui produir la vacuna.

“La vacunació és una estratègia universal. Tothom rep la informació, però no sempre arriba igual”, ha assegurat Carme Borrell, gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En aquest sentit, remarcava que la diferència percentual anava disminuint en funció de la franja d’edat. Per exemple, a la franja de més de 80 anys, la diferència entre districtes és d’un 9%.

25 PUNTS D’INFORMACIÓ
Per tal de corregir aquesta situació, s’instal·laran 25 punts d’informació per reforçar la vacunació en aquests districtes. Aquests punts se situaran en equipaments municipals i s’acompanyarà i ajudarà a tothom qui ho sol·liciti per demanar cita per vacunar-se. “Això ens ajudaria a treballar, sobretot, els dos primers motius pels quals la gent té dificultat”, defensava la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. La posada en marxa anirà acompanyada d’una campanya per donar difusió de tots aquests punts i insistir que és important vacunar-se.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram