A finals del passat mes de maig van començar les obres que permetran que la imatge de dues zones del barri de Trinitat Nova faci un salt qualitatiu. Unes obres que suposen la continuïtat de les actuacions de remodelació que s’estan duent a terme en aquest barri.

Concretament, les obres inclouen la urbanització de carrers i zones verdes de l’espai delimitat entre els carrers de Sa Tuna, Aiguablava, Garbí i S’Agaró; i un segon sector que inclou el carrer de S’Agaró entre Sa Tuna i La Llosa, com a continuació de les obres que s’estan fent actualment als blocs amb façana a la Meridiana. L’objectiu final de les obres és la construcció d’una gran illa sense circulació de vehicles ni busos amb accés permès només per a veïns i vehicles de serveis. D’aquesta manera s’aconseguirà que aquest espai esdevingui una gran zona verda al costat de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova i el futur equipament que es construirà en aquest espai.

Un dels trams més importants d’aquesta remodelació és el que fa referència a la millora dels accessos als blocs d’habitatges amb façana a l’avinguda Meridiana. La primera fase s’està fent actualment i acabarà aquest estiu. Concretament, el que s’està construint ara és el del carrer de S’Agaró, entre Sa Tuna i La Llosa, just el vial que queda a la part del darrere dels habitatges i que quan estigui acabat permetrà una millor mobilitat dels vehicles del barri.

“UNA APOSTA DE GOVERN”

La regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha destacat que aquestes obres “són importantíssimes pel procés de remodelació de l’espai públic, l’enderroc dels edificis per patologies estructurals que van quedant buits i la construcció o remodelació d’equipaments”, al mateix temps que ha recordat que “la Generalitat s’encarrega de la construcció dels nous habitatges que han de servir per acollir els veïns dels blocs malalts”.

Segons Rognoni, “aquesta zona de remodelació és una gran aposta del govern municipal”. “Prova d’això és la important inversió que s’està destinant a dignificar l’espai públic”, apunta la regidora del Districte.

Amb fons europeus

El global de les obres suposen una actuació en una superfície de 35.607 metres quadrats, entre vials, voreres i zona verda, i està previst que s’enllesteixin el febrer del 2015.

El seu import total és de 3,2 milions d’euros i estan cofinançades amb els fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea), el principal instrument de la Unió Europea per al desenvolupament de les regions menys afavorides o en declivi industrial. Un cop finalitzades totes les obres, la nova zona disposarà de 5.358 metres quadrats de zones verdes i s’hi instal·laran 21 bancs, una font, 41 papereres, 73 arbres i 87 punts d’enllumenat.