Un moment de la lectura del pregó del dia 17 de maig. Foto: Districte

La Festa Major de Nou Barris va viure una nova edició entre el 14 i el 19 de maig. Enguany ho va fer amb el col·lectiu LGTBI com a gran protagonista, ja que gran part de la celebració va tenir com a objectiu defensar la tolerància i la convivència i expressar el rebuig a l’homofòbia.

La part negativa de la celebració, però, va ser la pluja, que va obligar a suspendre alguns actes del dia 17 maig, precisament la jornada durant la qual es commemorava el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. Concretament, no es van poder celebrar la fira d’entitats i la biblioteca Vivent. També es van suspendre els tallers multiesportius i les exhibicions que s’havien de fer a les pistes esportives Antoni Gelabert.

El dia 14 la Festa Major va arrencar amb diferents activitats, com ara el concert de coral i de l’orquestra Vozes al pati de la seu del Districte o la xerrada ‘Les masies de Nou Barris’ a càrrec de l’entitat 9barritza’t. L’endemà les activitats van continuar amb al llarg de tot el dia. Es van fer diferents tallers, una classe de ball en línia, la xerrada ‘Com són els models de família diversos?’ i el concert de banda amb l’orquestra de vent i l’orquestra de corda de l’Escola Municipal de Música de Nou Barris. El dia 16 els veïns van poder gaudir de més activitats, com ara el ball de la gent gran, més tallers i xerrades, i també es va celebrar el Dia de les Escoles.

PREGÓ
El dia 17, tot i el mal temps, l’acte de lectura del pregó es va poder celebrar com estava previst. La lectura d’enguany va anar a càrrec de membres de les entitats del districte 17 de Maig i Nou Barris LGTBI. També es va celebrar una concentració contra la violència i la LGTBIfòbia davant la seu del Districte.

El mateix dia 17 la música també va ser protagonista amb la celebració del festival Meridiana Rock, que sota l’organització de la Plataforma per la Llengua va viure la seva segona edició. Per últim, els dos últims dies de la festa van estar farcits de més actes que van acabar d’arrodonir la celebració.