Els horts del carrer de la Maladeta. Foto: Arxiu

“Ja donem per perdudes totes les possibilitats que hi havien de què s’hi fes quelcom públic”, diu Cayetano Morales, president de l’Associació de Veïns de Porta. Els horts que van crear els veïns ja fa més d’una dècada en el solar del carrer de la Maladeta estan a punt de desaparèixer, almenys en quatre de les set parcel·les de l’espai, que ja tindrien llicència d’obres. Ara mateix hi ha una moratòria fins al mes de juliol perquè els veïns puguin collir el que van plantar i recollir les seves pertinences.

L’Ajuntament, per la seva banda, estudia la possibilitat d’adquirir les tres parcel·les restants per tal de fer-hi habitatge social i fer equipaments als baixos, segons es va anunciar en l’últim Consell de Barri de Porta. Aquesta opció és l’última esperança del veïnat per guanyar algun equipament.

L’expresident de l’entitat veïnal i membre de l’Associació 500 x 20, Salvador Torres, qualifica la proposta de “retrocés”, tot i que remarca serviria per revertir la manca d’habitatge públic que té el districte.