El Parc Tecnològic, vist des de l’exterior. Foto: Google Maps

L’Ajuntament va anunciar el passat 11 de desembre la seva intenció de potenciar el Parc Tecnològic de Nou Barris, que actualment alberga 53 empreses de base tecnològica, per convertir-lo en un equipament de “referència en indústria avançada”. L’objectiu de l’actual govern municipal és convertir Nou Barris en un nou referent tecnològic de la ciutat.

Els plans del consistori impliquen implementar, a finals de l’any que ve, una sèrie de programes per oferir formació a les empreses que hi ha instal·lades al parc per tal de “fer créixer el seu valor, potenciar les vocacions científiques i tecnològiques i posicionar el parc en els eixos de sostenibilitat i mobilitat”. El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, va destacar durant la presentació del projecte que un dels objectius és “potenciar aspectes com la impressió 3D, l’internet de les coses, la robòtica, etc. i que es pugui aprofitar el potencial de les empreses”. Segons Colom, aquest equipament fins ara “ha estat massa aïllat del seu entorn i el repte és aconseguir que pugui millorar la connexió amb el teixit social i econòmic proper”.

QUATRE PROGRAMES
Les mesures que s’aplicaran a finals de l’any que ve se centraran en quatre àrees concretes. La primera inclourà un programa d’indústria urbana i prototipatge industrial, on es farà formació especialitzada en noves tecnologies per fer les indústries més sostenibles. En segon lloc, hi haurà un programa d’obertura a l’activitat econòmica de proximitat, en el marc del qual es farà un estudi de les possibles sinergies amb l’entorn. La tercera àrea es basarà en el foment de les vocacions científiques a través de visites guiades, activitats i tallers i, per últim, el consistori també vol potenciar les bones pràctiques en temes d’eficiència energètica, sostenibilitat i accessibilitat.