Una imatge del Ple del passat 19 de maig. Foto: Línia

40 milions d’euros per combatre les desigualtats i la pobresa. Aquesta és la partida que el Districte té previst destinar a Nou Barris al llarg d’aquest madnat per intentar capgirar la seva realitat social i que ha donat com a resultat un document que incorpora 50 actuacions en atenció social, habitatge, ocupació i educació. Aquest pla contra la pobresa va ser presentat el passat 19 de maig durant un Ple especial celebrat a la Sala Fòrum del Parc Tecnològic, que es va omplir de veïns i representants de diferents plataformes.

La sessió, envoltada d’una gran expectació veïnal, va arrencar amb la presentació del document per part de la regidora Janet Sanz, que va recordar que Nou Barris té “una realitat colpidora que atempta contra l’autonomia de les persones”. És per aquest motiu que Sanz va explicar que el pla preveu posar en marxa una cinquantena de mesures centrades en l’habitatge, l’atenció social, l’ocupació i l’educació.

Durant la seva intervenció, la regidora va voler remarcar que el Districte té la intenció de “donar tot el pes al teixit associatiu del districte, que sabem que és combatiu, per donar forma a aquestes polítiques”. Es tracta d’unes polítiques que aposten per, entre altres propostes, crear cinc promocions noves d’habitatge, ampliar les beques menjador, reforçar l’atenció de salut als barris i els equips professionals dels serveis socials, ajudes a les dones en situació d’exclusió o l’ampliació del projecte Radars.

Un cop acabada la intervenció de Sanz, va ser el torn de la resta de partits. Tots van coincidir en donar la benvinguda al pla, tot i que al mateix temps van estar d’acord a dir que ha trigat massa a arribar. Totes les formacions també van elogiar la tasca de 9Barris Cabrejada, a qui van felicitar per haver aconseguit que se celebrés el Ple. També es van viure moments de més tensió quan el conseller de CiU, Adrià Ventura, va afirmar que semblava que BComú “hagi inventat les polítiques socials”. Ventura també va defensar les polítiques socials de CiU i va assegurar que durant el mandat de Trias “no es va fer cap retallada en l’àmbit social”. Aquestes dues afirmacions van provocar els xiulets dels assistents.

“SÍ CRÍTIC”
“Donem un sí crític a aquesta proposta perquè hem de dir que hi ha hagut deficiències en tot el procés, sobretot precipitació en l’elaboració del pla”. D’aquesta manera va valorar una de les portaveus de 9Barris Cabrejada el document presentat per la regidora Sanz. La portaveu de la plataforma va lamentar, només començar la seva intervenció, que els partits de l’oposició responguessin a la mesura de govern abans que els representants de la seva plataforma. Tot seguit va agraïr al Districte el fet d’haver “escoltat i recollit algunes de les propostes de la campanya” al document i va valorar “positivament el canvi ideològic que es desprèn d’aquest pla”. Tot i això, va recordar que les “deficiències” denunciades “han impedit la concreció de moltes mesures i la possibilitat que la campanya 9Barris Cabrejada hagi pogut estudiar la proposta amb la profunditat que ens hagués calgut”.

A banda de la intervenció de 9Barris Cabrejada, també van parlar diferents representants de les marees per l’educació i la salut pública, de l’Assemblea de Joves i de l’Assamblea d’Aturats. La representant del col·lectiu juvenil va denunciar que el document no recull les seves propostes, mentre que el portaveu dels aturats va demanar que s’aposti per la “remunicipalització del treball als districtes”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram