Filiberto Bravo, president de l’AV Ciutat Meridiana. Foto: Línia Nou Barris

El president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, atén Línia Nou Barris confinat des de casa seva. Bravo, un dels líders veïnals més combatius del districte, explica que la preocupació més gran que hi ha al barri és el fort impacte que la crisi del coronavirus provocarà a nivell econòmic i social. “El que ens ve a partir d’ara és molt fotut. Ens temem el pitjor”, diu.

Aquest veí de Ciutat Meridiana explica que la gent, tot i la por i l’ansietat que nota quan surt a fer la compra, està portant la situació amb tranquil·litat. Remarca que, més que l’impacte sanitari de la malaltia, el que més el preocupa és la situació econòmica de molts veïns. “Aquí la majoria de gent té feines poc qualificades. Hi ha gent, per exemple, que només feia unes quantes hores netejant pisos però ara s’han quedat sense res”, afirma Bravo. “L’atur aquí ja era molt elevat i ho serà molt més”, alerta. Sobre la gestió política d’aquesta situació, és totalment pessimista: “Ja hem vist la falta de resposta de tots els governs. Si ara no han sabut respondre al que està passant…”. Bravo, amb el seu estil contundent, resumeix la situació de la següent manera: “Molta gent es salvarà del coronavirus però després passaran gana”.

PLA DE XOC MUNICIPAL
La preocupació que mostra Bravo arriba després que dissabte el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, es desplacessin al mercat de Montserrat per anunciar un pla de xoc municipal per als barris més castigats pel coronavirus, situats als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Horta-Guinardó i Ciutat Vella.

Així doncs, el pla de l’Ajuntament preveu reforçar la informació bàsica sobre la neteja, la protecció i el confinament i, al mateix temps, augmentar la presència de la Guàrdia Urbana als carrers. També es reforçaran els serveis de neteja dels voltants dels centres sanitaris i les residències i s’augmentarà la desinfecció dels contenidors. “Havíem detectat que la informació no arribava bé, tenint en compte que molts dels canals que es fan servir són digitals i hi ha gent que no hi té un accés fàcil i ràpid”, va afirmar Collboni.

Segons les xifres del mateix consistori, hi ha barris amb una situació preocupant, com és el cas de Vallbona, amb 2.063 casos per cada 100.000 habitants. O el de Montbau (Horta-Guinardó), amb 2.080 casos per cada 100.000 habitants. La mitjana de la ciutat és de 574 positius per cada 100.000 persones.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram