L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un primer paquet d’actuacions per afavorir la regeneració integral de la part baixa del barri de Torre Baró.

L’operació que impulsa el consistori ha permès sumar esforços de diferents organismes i departaments municipals amb l’objectiu d’impulsar definitivament la revitalització del barri. L’Ajuntament n’assumeix el lideratge per afrontar els múltiples reptes que es plantegen en aquest barri del nord de la ciutat, amb l’interès de poder-li donar diversitat d’usos i una bona qualitat urbana.

En aquest sentit, l’operació que s’està portant a terme a Torre Baró permetrà incrementar el parc públic d’habitatges de la ciutat de Barcelona, un compromís i una prioritat de l’actual Govern municipal.

L’Ajuntament lidera l’operació per aprofitar un estoc de pisos buits en règim de propietat que difícilment tindrien sortida al mercat a causa de l’actual situació de crisi econòmica. Tot i que aquesta bossa d’habitatges buits no és propietat municipal sinó de Regesa, l’Ajuntament ha decidit posar punt i final a la situació i liderar el procés per poder posar els pisos a disposició dels ciutadans.

El consistori vol que la zona superi l’actual situació i es converteixi en un barri amb diversitat d’usos i activitats.

UN POL D’ACTIVITAT

L’objectiu principal és impulsar aquest sector de Torre Baró com un pol d’habitatge assequible i d’activitat. En aquest sentit, l’Ajuntament ha acordat amb Regesa l’adquisició de l’Illa A, on hi ha un edifici construït amb 32 habitatges, per posar-los a disposició de docents, investigadors i estudiants i contribuir, d’aquesta manera, a la dinamització de la zona.

En paral·lel, el consistori també donarà sortida a uns 190 pisos buits que hi ha a la resta d’edificis d’aquest àmbit i que són propietat de Regesa. L’Ajuntament subvencionarà part del lloguer per aconseguir que aquest costi al voltant de 300 euros per habitatge, la meitat del preu que està previst actualment.

Com accedir als habitatges?

El procés per a l’adjudicació dels pisos de lloguer assequible va començar ahir i els interessats a optar a un d’aquests habitatges poden inscriure’s a qualsevol Oficina d’Habitatge del Consorci d’Habitatge de Barcelona. Les persones que ja estan inscrites en el registre general de sol·licitants també rebran la informació sobre aquesta promoció. Està previst que el sorteig es dugui a terme a finals del proper mes de juny.També es pot consultar les bases per accedir a aquests habitatges de lloguer a través del web: consorcihabitatgebcn.cat.
El divendres 3 de maig hi haurà una jornada de portes obertes de 16h a 19h. El dissabte dia 4 s’obrirà al matí de 10h a 14h. El 18 de maig es podrà visitar tant al matí com a la tarda.