Els Bombers controlaran Collserola per mirar d’evitar incendis. Foto: Ajuntament

Barcelona té aproximadament 1.800 hectàrees de superfície de Collserola. Per aquest motiu, els Bombers i la Guàrdia Urbana han posat en marxa un any més la campanya forestal de prevenció d’incendis per aquest estiu. La tasca dels Bombers es farà principalment des del Parc de Bombers de Vallvidrera, per poder actuar en menys temps, i la Guàrdia Urbana intensificarà el patrullatge als barris de muntanya.

El dispositiu conjunt estableix tres zones de cobertura bàsica a Collserola amb recorreguts diaris per tota la zona forestal: Parc de Vallvidrera (del Cim del Forat del Vent a Santa Creu d’Olorda), Parc de la Vall d’Hebron i Parc de l’Eixample (carretera de les Aigües, carretera de Vallvidrera i barris del vessant nord del túnel) i Parc de Sant Andreu (Torre Baró, carretera Alta Roques, carretera del Cementiri i Ciutat Meridiana).

Pel seu cantó, l’Ajuntament ha engegat una campanya de comunicació dirigida a les persones que resideixen i visiten les zones forestals per tal d’incidir en la seva col·laboració per mantenir aquests espais lliures d’incendis i per fer-ne un bon ús de l’entorn. La campanya també té l’objectiu de donar a conèixer els passos a seguir davant un incendi forestal.