A finals del mes d’abril es començarà la construcció dels primers habitatges de la tercera fase de la remodelació del barri de Trinitat Nova.

Fins que aquestes obres no s’iniciïn, al llarg del barri, hi ha un total de cent famílies que fa vint anys que esperen ser reallotjades i que continuen vivint, actualment, en edificis afectats per aluminosi. Més enllà d’aquesta situació, però, moltes de les finques que amb el pas dels anys han anat quedant-se buides, han atret a nombrosos lladres de coure. Aquest és el motiu principal pel qual els veïns de la zona reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que instauri més seguretat tant en aquests blocs de pisos com al carrer en general.

Malgrat els veïns es mostren preocupats per l’actual “sensació d’aïllament”, des dels cossos de seguretat la visió és ben diferent.

És el cas de l’intendent cap de la Guàrdia Urbana de Nou Barris qui assegura que “tenint en compte les xifres, la situació del Districte no és més greu que la que es pugui viure en altres barris de la ciutat”.

Més enllà de l’administració, els veïns també reclamen a l’empresa Regesa, propietària dels pisos buits, més vigilància. I és que tal i com assegura el veïnat “fa més d’un any Regesa tenia contractada una empresa de seguretat i ara només hi ha un noi que s’hi està poques hores al dia”.

Per la seva banda, l’empresa Regesa assegura que fa poc més d’un mes va tenir constància d’alguns robatoris i, tot i que la situació asseguren que “està més calmada”, compten amb tres rondes de vigilància aleatòries entre setmana i fins a cinc els caps de setmana. Per part dels veïns,