18 dotacions dels Bombers de Barcelona i 11 dels Bombers de la Generalitat van participar en l’extinció de l’incendi. Foto: Miquel Codolar / ACN

El dimarts a la tarda es declarava un incendi al Parc de Collserola. Aquest dimecres al matí els Bombers de Barcelona han informat que el foc estava controlat després de cremar 10 hectàrees. Així ho ha explicat l’Agència Catalana de Notícies.

Ja des de la nit d’ahir els bombers havien aconseguit controlar l’incendi, però aquest matí quatre dotacions del cos estaven rematant els punts calents del foc.

Un desplegament molt menor a les 18 dotacions dels Bombers de Barcelona i 11 dels Bombers de la Generalitat, a part de les 6 aèries, que van participar en l’extinció ahir.

LES CAUSES DE L’INCENDI
Tot i que el cap de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, explicava el dimarts que desconeixia les causes del foc, va situar el seu inici a prop de la carretera Alta de Roquetes.

Tanmateix, un grup de persones que estaven jugant a pàdel a Valldaura Esports van explicar a la policia que el foc havia estat provocat perquè l’incendi havia començat justament després d’haver passat per aquell lloc un home sospitós d’uns 65 anys amb el cabell blanc, bigoti i una camisa de color blaucel.

Veïns d’un bar proper a la zona van donar validesa a aquesta tesi en explicar que en les darreres dues setmanes hi ha hagut almenys dos petits incendis provocats a la mateixa zona.

COLLSEROLA: UNA ZONA DE RISC
Tal com va explicar el diari Línia fa una setmana, Collserola és una zona que preocupa i molt als cossos de bombers. El canvi climàtic ha creat una nova tipologia d’incendis, els megaincendis o incendis de sisena generació, que podrien cremar el parc natural en menys de 8 hores.

Davant d’això, el veïnat els barris de muntanya ha creat una plataforma per exigir a les institucions que “afrontin un problema” cada cop més probable amb el canvi climàtic.

Al mateix temps, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona reconeixen que les urbanitzacions de la zona no estan preparades per afrontar un megaincendi.